Wist u dat?

Steeds meer auto’s worden voorzien van een turbo om meer vermogen uit een kleinere motor te halen.

faq-turboEn een turbo kan wel 100 000 omwentelingen per minuut maken. Daarbij kan deze hoge temperaturen bereiken van wel 1000 graden. Een turbo wordt gesmeerd en gekoeld door de motorolie. Op het moment dat u de motor af zet wordt deze olie niet meer rondgepompt. Zet daarom na een rit uw motor niet direct af en laat deze even nalopen. Hierdoor verlengt u de levensduur van uw turbo aanzienlijk.

 

De juiste bandenspanning draagt niet alleen bij aan een lager brandstofverbruik, maar ook aan een langere levensduur van de band.

faq-bandenBij Van Gog Auto’s SSTD wordt de bandenspanning bij elke onderhoudsbeurt gecontroleerd en op het juiste niveau gebracht. Toch is het belangrijk deze regelmatig te controleren. De correcte druk is terug te vinden in de handleiding van de auto of staat vaak in de deurstijl weergegeven. U kunt dit zelf doen maar u bent hiervoor ook altijd welkom bij onze werkplaats (na telefonische afspraak).

 

In een moderne auto kan het overstarten van de motor in geval van een lege accu een hoge spanningspiek veroorzaken.

faq-accuIn een moderne auto zitten namelijk diverse computers die stuk kunnen gaan door deze hoge spanning. Bij Van Gog Auto’s SSTD maken wij gebruik van een piekspanningsbeveiliging die wij op de accu plaatsen om spanningspieken op te vangen. Onderweg kunt u het beste altijd de lampen aanzetten voordat u de startkabels aansluit. Op die manier verkleint u de kans dat uw elektronica beschadigd wordt doordat een mogelijke piekspanning door de autolamp opgenomen wordt. De lamp kan daarbij stuk gaan maar de kostbare computers blijven ongedeerd. Herhaal deze procedure bij het losmaken van de startkabels.

Auto’s met een trekhaak kunnen uitgerust zijn met een 7-polige of een 13-polige stekkeraansluiting.

faq-stekkerHier zijn adapters voor op de markt zodat u niet afhankelijk bent van een van beide typen aansluiting. Laat deze adapter niet in de contactdoos zitten. Hierdoor verkleint u de kans dat er vocht in het contact loopt aanzienlijk en dat komt ten goede van de levensduur van uw contactpunten. Sluit het afdekklepje na gebruik.

 

Het regelmatig controleren en verversen verlengt de levensduur van de motor in uw auto aanzienlijk.

faq-olieBij elk bezoek bij Van Gog Auto’s SSTD wordt het niveau en de kwaliteit van de olie gecontroleerd. Indien nodig wordt de olie aangevuld of ververst zodat uw motor in topconditie blijft. Controleer regelmatig het oliepeil van uw auto zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Indien het rode olielampje in uw instrumentenpaneel gaat branden moet u de auto direct op een veilige plek afzetten. Het rode olielampje geeft namelijk de oliedruk weer en niet het olieniveau. Op het moment dat deze gaat branden kan er namelijk motorschade ontstaan. Bij Van Gog Auto’s SSTD kunt u terecht voor de juiste olie volgens de specificaties van uw type auto. Het selecteren van de correcte olie is namelijk erg belangrijk.

Het inhouden van het rempedaal bij stilstand kan uw remschijf beschadigen.

faq-remschijfGedurende een rit kunnen de remschijven aardig warm worden. Als u onnodig lang het rempedaal ingedrukt houdt, kunnen de remschijven krom trekken. Dit veroorzaakt trillingen in het rempedaal tijdens het remmen. Bij Van Gog Auto’s SSTD kunnen wij de remschijven afdraaien op de auto zodat het trillen verholpen wordt en de remmen weer goed functioneren. Daardoor hoeft u niet direct de remmen te laten vervangen, maar uiteraard is voorkomen beter dan genezen.

Wij wensen u fijne kilometers en zien U graag voor een bezoek.

Contact

Hulsenweg 18
6031 SP Nederweert
06 250 331 69
verkoop@vangog-autos.nl